Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?
Zorunlu Trafik Sigortası, kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi güvence altına alan zorunlu bir sigortadır. Trafik sigortası poliçeleri olmadan trafiğe çıkan araçlar bağlanarak, trafikten men edilir.

Trafik Sigortası Ne Zaman Yapılır, Ne Zamana Kadar Geçerlidir?
Zorunlu Trafik sigortası poliçesinin süresi bir yıldır ve her yıl yenilenmesi zorunludur. Poliçe başlangıcından itibaren bir yıl geçerlidir ve poliçe bitiminde tekrar yenilenmesi gerekmektedir.

Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Fark Nedir?
Zorunlu Trafik sigortası ile kasko karıştırılan sigorta türleridir ancak ikisi de tamamen farklıdır. Trafik sigortası kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılar, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko isteğe bağlıdır. Trafik sigortanızı yaptırmaz ve yenilemezseniz aracınız yasal olarak trafiğe çıkamaz, çıktığı takdirde aracınız bağlanır.

Trafik Sigortasının teminat limitlerini kim belirlemektedir, ne sıklıkta değişmektedir?
Araç Zorunlu Trafik Sigortasının teminat limitleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmekte, kullanım tarzı bazında, her takvim yılı başında güncellenmektedir.

Trafik sigortası hesaplama nasıl yapılır?
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından öneri niteliğinde duyurulan araç sigortası fiyatları aracın türüne, yaşına göre değişiklik gösterir. Ayrıca şehir unsuru da trafik sigortası fiyatları hesaplamasında esas alınan bir kriterdir. Yani araç sigorta ücretleri aracın kayıtlı olduğu ile göre değişiklik gösterecektir.