Sürücülerin uzun süredir şikayet ettiği trafik sigortası primleriyle ilgili gelen haber, bu kez umutları arttırdı. Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması gibi pek çok konuyu dair yeni uygulamaları içeren "torba kanun" tasarısında trafik sigortası fiyatlarına da düzenleme kararı çıktı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "zorunlu trafik sigortası" ile ilgili maddeler de kabul edildi. Trafik sigortasında yapılacak yeni düzenlemeyi ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, duyurdu. Şimşek önce basın mensuplarına açıklamada bulundu, ardından sosyal medya hesabından trafik sigortasında düzenleme müjdesi verdi.

Son yıllarda trafik sigortası fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek,  "Bu, vatandaşımızın aleyhine gelişen bir durum, bu sorunun vatandaşın lehine çözülmesi lazım.
Bunu çözmek için de sorunun kökenine inmemiz lazım" diye konuştu. Torba Yasa kapsamında yapılacak "zorunlu trafik sigortası" düzenlemeleriyle prim artışını durduracaklarını ve primleri geriye çekeceklerini ifade eden
Mehmet Şimşek: "Trafik sigortası primlerinde ciddi artış var.

Sistem, Yargıtay'ın yorumuna kadar, 2011'e kadar çalışmış, 2011'den sonra muallak yükümlülükler yaklaşık 1,8 milyar liradan bugün 7,5 milyar lira seviyesine çıktı.
Bunun da arka planında önceden öngörülemeyen, sigortalanmayan rizikoların mahkeme kararıyla sigorta şirketlerine empoze edilmesi var." dedi.Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı "trafik sigortası" açıklamasında ise "Bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen maddelerle Zorunlu Trafik Sigortası primleri düşecek. Öngörülebilirliği artırıyoruz." ifadelerini kullandı.


"BİRLEŞİRSE KASKO ZORUNLU OLUR"
 
Daha önce trafik sigortasındaki sorunların çözümünün TBMM’deki torba yasa tasarısıyla netleşeceğini ifade eden Şimşek, trafik sigortaları ile ilgili daha geniş kapsamlı çalışmaların ise sürdürüldüğünü, bu aşamada diğer kategoriler için tavan fiyat uygulamasının planlanmadığını ifade etmişti.
Çok konuşulan "Kasko ve trafik sigortası birleşir mi?" sorusuna da yanıt veren Şimşek, "Her iki sigortanın tek poliçede verilmesinin önünde yasal bir engel yoktur.
Nitekim bazı sigorta şirketleri bu şekilde pazarlama yapabilmektedir." demişti. Şimşek,  her iki sigortanın birleştirilmesinin kaskoyu zorunlu hale getireceğine dikkat çekmiş, bu durumda sigorta primlerinin daha da yükseleceğini vurgulamıştı.