İşte Sigorta Acentelerinin Geleceği Platformu'ndan yapılan o açıklama: Son dönemde acente sorunlarının ciddi anlamda arttığı, Komisyonların düştüğü, poliçe kesemez olduğumuz, Acentelerin kapandığı bir döneme girdik.  Birlik olunmaz birlikte hareket edilmezse daha da kaybettiğimiz bir dönemde acente tabanının birleşin birlikte hareket edin çağrısına, İstanbul un köklü ve en büyük Acente Derneklerinden;

ASİAD ( Acentem Sigorta Aracıları Derneği ) 

İSAD ( İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği )

PASAD ( Profesyonel sigorta acenteleri Derneği ) 

SAB ( Sigorta Acenteleri Derneği ) 

SAAD ( Sigorta acenteleri aracıları Derneği ) 

Tepkisiz kalmamış ve 1 yılı aşkın yapılan toplantılar sonrası birleşme, Birlikte hareket etme kararı almışlardır.

Mesleğimiz ve geleceğimiz için Hayırlı olsun.

Acente sorunlarının büyük bir bölümünün kaynağının Merkezi İstanbul'dur. İstanbul'da son zamanlardaki bölünmeler ile yeni 3 Derneğin de kurulması ile acente Derneği sayısı sekize çıkmıştı. Birleşelim birlikte hareket edelim çağrısına cevap verip düzenli toplantılara katılıp tartışmaları sürtüşmeleri bir kenara bırakıp Birleşmeye , Acente sorunları ile ilgili çalışmalar yapmaya, birlikte mücadele etmeye karar veren 5 İstanbul Derneği ve içerisinde komisyonlarda görev alan ekipleriyle , üyeleriyle bir araya gelerek çok büyük bir yapının ve gücün temelini atmışlardır.

Tüm Sektörün, Acente meslektaşlarımızın bu birleşmeye destek vererek arkasında durarak hedeflere birlikte hareket etme ve birlikte yürüyeceğine destek vereceğine inancımız tamdır. Bu mesleğimizin geleceği için de kaçınılmaz bir zorunluluktur.

"GELECEĞİMİZ İÇİN BİRLİKTE"

Vizyonu ile yola çıkan "Acentelerin Geleceği Platformu'nu" kurarak çalışmalara başlayan bu 5 Dernek üye sayısı geçmişi yapmış olduğu etkili ve devamlı faaliyetler ve çalışmalar ile ayrı ayrı dikkati çekerken, şimdi birlikte hareket etmenin birlikteliğin gücünü her şeyi kenara bırakarak kullanma kararı almış, çok büyük bir Güç olmuştur.

Hepimiz bu mesleği Çocuklarımıza gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Güvenilir, saygın ve kazanan bir meslek olmak istiyoruz. Birlikte başarmak, iyi gelecek. Hayırlı olması dileğiyle Basın, Sigorta sektörü, Acente meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımızla SİGORTA ACENTELERİNİN GELECEĞİ PLATFORMU