SAB, Sigortam.net'in komisyon iadesi yöntemine karşı tüm acenteleri mücadeleye çağırıyor.
DERNEĞİMİZ , SİGORTAM NET'İN KOMİSYON İADESİ YÖNTEMİYLE YAPTIĞI ACENTELERİ MAĞDUR EDEN HAKSIZ REKABETİNE KARŞI TÜM ACENTE MESLEKTAŞLARIMIZI VE DERNEKLERİ OMUZ OMUZA MÜCADELEYE ÇAĞIRMAKTADIR. Aşağıdaki yazımızı Sigortacılık Genel Müdürlüğü- SAİK- TSB- Brokerler Derneği- Rekabet Kurulu gibi kurumlara ulaştırılmaktadır.

Acente meslektaşlarımızın Sigortam. Net Brokerliği hakkında şikayetleri artmaktadır. Şikayete konu içerik ; Sigortam.Net , sigorta pazarlaması yaparken , sigorta primlerinden kendi kazandıkları komisyonların büyük bir kısmını , teklif ettikleri primden açıktan tenzil etmesi , açıktan tenzil edilen komisyonların sigortalıların kredi kartlarına ve banka hesaplarına iade etmesi yöntemi ile satış yapmasıdır.

Sigorta Şirketlerinin trafik , Kasko, sağlık gibi bazı ürünlerinde sigorta teminatları ve primleri standarttır. Acente meslektaşlarımız bu standart ürünleri sigortalılarına sunmaktadırlar. Aynı sigortalılar Sigortam net’e sorduklarında ise daha ucuz prim teklifi almakta acente meslektaşlarımızdan vazgeçerek , Sigortam nete yönlenmekte ve meslektaşlarımız itibar , güven ,iş kaybetmektedirler.

Yaptığımız araştırmalarda , Sigortam net , hesaplanan primden bir kısım açıktan iadeler yaparak müşteride ucuzluk konusunda cazibe ve sektörde farklı bir piyasa olgusu yaratmaktadır. Bir sigorta brokerinin , aynı şirketin aynı ürünü için fiyat farklılaştırması çabaları İktisadi açıdan sigorta sektöründe ve Ülkemizde kaos ve güven sorunu yaratmaktadır. Diğer yandan açıktan iade edilen komisyonlar V.U.K nu ve Kurumlar Vergisi Kanunu , kazancın hesaplanması na ilişkin ilgili maddelerine muhalefet etmektedir. Sektörümüzün düzenleyicisi 5684 kanunun 1. Maddesi .” Bu Kanunun amacı, ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesini sağlamak, sigorta sözleşmesinde yer alan kişilerin hak ve menfaatlerini korumak ve sigortacılık sektörünün güvenli ve istikrarlı bir ortamda etkin bir şekilde çalışmasını temin etmek” diye ifade etmekte yine aynı kanunun 32. maddesi ise Şirketlerin ve aracıların “İYİ NİYET” Prensibine uymaları konusunda kesin görüş bildirmektedir.

SONUÇ
Acente meslektaşlarımızdan gelen şikayetler ve yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı , Sigortam. Net Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri A.Ş nin , 5684/ 32. Maddesi gereği uyarılması , ve komisyon iadesi yöntemiyle haksız rekabetinin önlenmesini arz ve talep ederiz. SAYGILARIMIZLA SAB YÖNETİM KURULU