Sağlıklı dönemlerde yapılan özel sağlık sigortaları beklenmedik durumlarda kurtarıcı oluyor.‘’Daha çok gencim, ihtiyacım yok, boşuna maliyet olmasın’’ diye düşünmeyin. Ani hastalıklar, sağlık sorunlarının maddi anlamda büyük bir yük oluşturmaması için özel sağlık sigortasına lüks bir gider olarak değil, ihtiyaç gözüyle bakılması gerekir.

Özellikle acil hallerde en yakındaki sağlık kuruluşunda en hızlı şekilde hizmet almak isteyen bireyler özel sağlık sigortasının önemini deneyimleyerek görüyorlar.

Uygun primlerle alınabilen özel sağlık sigortası tüketicilere; dilediği hastanede tedavi imkanı, hızlı ve kaliteli hizmet, limitleri doğrultusunda ülke dışında da sağlık giderlerini karşılama avantajı sunuyor.

 

Üstelik son derece makul primlerle sağlık kurumunu ve sağlık görevlisini seçebilmek büyük avantaj. Ayrıca tüketiciler için büyük bir fırsay olacak ömür boyu tüketicilere özel olarak veriliyor. Aile bireylerinde sadece birinde bile yenileme garantisi olması diğer aile bireylerine de yenileme garantisi verildiği anlamına geliyor.

Ömür boyu yenileme garantisinin alınmasıyla sonradan ortaya çıkabilecek tüm sağlık sorunları tamamen poliçe kapsamına dahil oluyor. Yaşadığımız şehir ve stresli iş ortamı birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Üstelik günümüzde en çok görülen rahatsızlıkların tedavileri zaman almakta ve büyük maliyetlere sebep olmakta. 

 

Özel Sağlık Sigortasında 10 Önemli Nokta
 

  1. Özel sağlık sigortası, henüz bir sağlık sorunu yokken yapılmalı,
     
  2. Özel sağlık sigortası boşa maliyet ve peşin ödemeli bir sağlık harcaması olarak değerlendirilmemeli,
     
  3. Her sağlık sigortası için geçerli olduğu gibi, özel sağlık sigortası da konusunda uzman kişiler tarafından yaptırılmalı,
     
  4. Sigortalı, hastalık geçmişi ile ilgili bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde vermeli,
     
  5. Poliçe yenileme garantisinin ne zaman kazanılacağı öğrenilmeli,
     
  6. Özel sağlık sigortasındaki poliçe şartları muhakkak okunmalı ve sorular sigorta şirketine sorulmalı,
     
  7. Anlaşmalı hastane ve muafiyetler dikkatle incelenmeli,
     
  8. Poliçenin iptal edilmemesi için primlerin ödemeleri aksatılmamalı,
     
  9. Sağlı sigortası kapsamında yapılan gereksiz tetkik ve muayenelerin poliçe yenilemelerinizi etkileyeceği unutulmamalıdır.
     
  10. Geliri düşük olan sigortalılar, tercihlerini büyük riskleri de içeren daha uygun fiyatlı ‘’Yatarak’’ sağlık poliçesinden yana kullanmalı.

Siz de hala hem kendinizi hem de sevdiklerinizi koruyacak özel sağlık sigortanızı yaptırın. Uygun sigorta primleri ile geleceğinizi güvence altına alın.