Sigorta şirketlerinin kaza gerçekleştikten sonra en fazla 5 dakika içerisinde haberdar olabileceği bu uygulama ile tutanak girişleri yapan kullanıcılar üzerinden büyük bir iş yükü kalkmış olacak.

Peki bu uygulamanın girişi nasıl yapılıyor ve adımları nasıl ilerliyor? 

Kaza Tespit Tutanağı Mobil Uygulamasında Tespit Tutanağı Kolaylaştırıcak Adımlar

Google Play
veya Apple Store’dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Google Play Kaza Tespit Uygulama  

Mobil Kaza Tutanağı

Kaza Tespit Tutanağı Girişi

Yeni kaza ekle butonuna basarak yeni bir kaza tespit tutanağı ekleyebilirsiniz. Gelen kaza genel bilgileri ekranından kazaya karışan araç sayısı bilgisini girerek kaza formunu doldurmaya başlarsınız.

Maddi Hasarlı Kaza Tespit

Kaza Resimleri

Kazaya karışan araçların resimlerinin ve kaza yeri resimlerinin eklenebileceği alandır. Fotoğraf ikonuna basarak yeni resimler çekilerek eklenebilmektedir. 4 resmin de eklenmesi zorunludur. Araç plakalarının net bir şekilde ve kaza yerini farklı açılardan gösteren resimlerin eklenmesi kazanın doğru değerlendirilmesi adına önemlidir. Bir sonraki adıma geçiş için kaydet butonuna basılı tutmalısınız.

Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı

Haritada Göster

Haritada göster özelliği ile kazanın olduğu yer haritada gösterilir. Hata var ise kaza yerinde düzeltme yapılabilir.

Kaza ihbar girişi yapılması esnasında kazaya karışan araçların uygun yerlere çekilmesi gerekmektedir. Aracın uygun yere çekildiği bilgisini uygun yere çektim butonuna basarak verebilirsiniz.

Maddi Hasarlı Kaza Tespiti

Araç Bilgileri

Kazaya karışan araçların plaka bilgisi, TC No veya Vergi no bilgileri doldurulduktan sonra “Poliçe Bilgileri Getir” butonuna basılırarak sigorta poliçesi bilgileri ekranına ulaşılır.

Qr kod ikonu butonuna basılarak Kare Kod ekranına girilir ve poliçenin Qr kodu okutulduğunda poliçe bilgileri ekrana getirilir. QR kodlu poliçelerinize Sigorta Birliği Merkezi’nin resmi adresindeki Trafik Poliçesi Sorgula adımından ulaşabilirsiniz.

Kaza Görgü Tanıkları

Tanık Ekleme

Araç bilgilerinden sonra görgü tanıkları ekleme ekranı gelecektir. Görgü tanığının eklenmesi için tek yapılması gereken ‘’tanık ekle’’ butonuna basmaktır. Görgü tanığı ad, soyad ve cep telefonu bilgileri girildikten sonra kaydet butonu ile görgü tanığı bilgilerinin sisteme girişi yapılır.

Surucu Ehliyet Bilgileri


Sürücü Bilgileri

Kazaya taraf olan sürücülerin bilgileri girilir. Bu ekranda email  ilgisinin girilmesi önem arz eder; çünkü kayıtın tamamlanmasında sonra tutanak pdf olarak mail atılacaktır. SMS ile bilgi almak isterseniz cep telefonu bilginizi girmeniz gerekir. Ruhsat sizin adınıza mı kayıtlı alanı evet seçilir ise poliçe üzerindeki sigortalı bilgileri otomatik olarak sürücü bilgileri olarak dolacaktır.

Kazaya karışan araç sürücüsünün ehliyetlerinin ön ve arka yüzleri çekilerek sürücü bilgileri ekranına eklenir.

Kaza Yorumu

Yorum

Uygulamada kazaya karışan araçların yorum bırakabileceği alanlar da mevcuttur. Görselde bulunan butona basan kişiler ses kaydı ile yorum bırakabilir. Ses kaydı yerine not yazılarak da yorum bırakılabilir. Bu alanda kazanın nasıl gerçekleştiği detaylı haliyle anlatılmalıdır.

Kaza Tespit

Girdiğiniz bilgilerin  doğruluğundan emin olmanız için pdf formatında tutanağınızı görüntüleyebilirsiniz.

Kaza Tespit İmza

İmza

Kazaya karışan araçların sürücülerinin imzalarını atabileceği alandır.

Kaza Tespit Tutanağı Son

İşlemi Sonlandırma

Tarafların imzayı atmasında sonra, işlemi tamamla butonuna basılarak SBM sistemlerine gönderilir.  

SBM tarafından verilen tutanak numarası ekranda görünebilir. Sürücüler email bilgilerini verdiyse tutanak formu pdf olarak gönderilir. 

Tutanağın durumu ve kusur oranları bilgisi uygulama üzerinden takip edilebilecektir.

Seyir halinde olan tüm araçlar ve sürücülerin güvenliği için büyük önem arz eden trafik sigortasını hala yaptırmadıysanız acele edin. Neza Sigorta’ya gelerek hem sigorta sektöründeki gelişmelerden haberdar olun, hem de en uygun trafik sigortası fiyatlarına ulaşın.