Kasko Sigortası bulunan aracın hasar sonrasında pert olması sigortalıların en fazla karmaşa yaşadıkları hasarlardan biridir. Pert, sigortalı aracın %70'inin veya daha fazlasının hasara uğraması ya da onarım masraflarının sigorta değerine yaklaşması demektir.
 

Pert hasarlarda kasko poliçesi, trafik kaza raporu, alkol raporu, aracın hasarlı fotoğrafları, ruhsat fotokopisi, sürücünün ehliyet fotokopisi ve prim ödendiğine dair makbuzları ile birlikte sigortalının 5 iş günü içinde sigorta şirketine hasarı bildirmesi ve eksper talep etmesi gerekir.

 

Hasar Durumunda Eksper

Hasar tespiti için görevlendirilen eksper, aracın parça ve onarım masraflarının listesini rapor şeklinde diğer evraklarla birlikte ilgili sigorta şirketine gönderir. Yapılan incelemede parça ve onarım masrafları toplamının aracın kaza tarihindeki sigorta rayiç değerine ulaşması veya rayiç değerini geçmesi halinde araç tam hasarlı olarak kabul edilir. Aracın pert olması konusunda karşılıklı anlaşıldığı takdirde sigorta şirketi azami teminat limitini geçmemek koşuluyla aracın kaza tarihindeki sigorta rayiç bedelini belirler. Pert bedeli rayiç bedelden düştükten sonra kalan kısmı sigortalıya öder ve hasarlı araç da bu haliyle sigortalıya bırakılır. Pert olan aracın satışı ve yasal devir işlemleri tamamen sigortalının sorumluluğundadır.

Sigorta şirketlerinin aracın pert olması gibi büyük hasarlara yönelik çok farklı teminat ve uygulamaları vardır. Örneğin, sigorta şirketi yeni bir aracın pert olması halinde o aracın yeni değerini hasar tazminatı olarak öderken, bazı şirketler aracın hasar dönemindeki piyasa rayiç bedelini hasar tazminatı olarak öderler.

 

Kasko fiyatları için sigorta sorgulama yaparak en iyi tekliflere 3 dakikada ulaşın, en hesaplı kasko teklifleri arasından bütçenize en uygun kaskoyu seçin, %50'ye varan fiyat avantajını yakalayın. Türkiyenin en iyi sigorta şirketleri tarafından verilen kasko tekliflerine ulaşmak için hemen kasko hesaplama yapın.