Demir Sigorta’nın satışında sona gelindi. Uzunca bir süredir satış sürecinde olduğu ileri sürülen Demir Sigorta’da sona yaklaşıldığı ve 2013’ün ilk aylarında bu satışa yönelik açıklamanın yapılacağı söyleniyor. Peki, Demir Sigorta’yı kim aldı? Sigorta Gündem’e gelen bilgilere göre Demir Sigorta’yı Türk Telekom’un da sahibi olan Hariri Ailesi satın aldı.

24 YILLIK ŞİRKET
Demir Sigorta Türkiye sigorta sektöründe faaliyet gösteren ve yaklaşık 25 yıllık geçmişi olan bir şirket. 1989 yılının Kasım ayında Gothaer Alman Sigorta olarak kuruldu. Şirketin ismi Cıngıllıoğlu Ailesi’nin ortaklığı ile birlikte 1990 yılında Gothaer-Demir olarak değiştirildi. 1992 yılında Demirbank T.A.Ş. şirketi tarafından satın alınınca DEMİR SİGORTA oldu. 1997 yılında Cıngıllı Holding bünyesine katıldı. Demir Sigorta 2003 yılından itibaren Demir Finansal Grup Holding iştiraki olarak faaliyetine devam etmekte.

38’İNCİ SIRADA
Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre 58 sigorta ve bireysel emeklilik şirketinin faaliyet gösterdiği Türkiye sigorta pazarında Demir Sigorta 38’inci sırada yer alıyor. Şirketin 2012 yılının ilk dokuz ayındaki prim üretimi 12 milyon 81 bin lira. 2012 yılının ilk dokuz ayındaki teknik zararı ise 444 bin lira civarında.
Bilindiği gibi Türk Telekom’un sahipleri arasında yer alan Hariri Ailesi’nin Türkiye’de T-Bank adıyla faaliyet gösteren bir de bankası var. T-Bank, 1985 yılında Bank of Bahrain and Kuwait’in İstanbul Şubesi olarak kurulmasını takiben, 1991 yılında Bahreyn ve Kuveyt Bankası A.Ş. unvanıyla bağımsız bir kuruma dönüştürüldü. 1992 yılında banka, Doğuş Grubu tarafından satın alınarak adı Garanti Yatırım ve Ticaret Bankası olarak değiştirildi. 1997 yılında Mehmet Nazif Günal tarafından satın alınan Banka’nın adı MNG Bank oldu. 2006 yılında Arab Bank ve BankMed, Mehmet Nazif Günal ile karşılıklı bir anlaşmaya vararak MNG Bank A.Ş hisselerinin yüzde 91’ini devraldı. T-Bank’ın mevcut ortaklık yapısı şu şekilde: Arab Bank yüzde 28, Arab Bank İsviçre yüzde 22, BankMed yüzde 50.