2016 Trafik Sigortası Fiyatları En İyi Fiyat Garantisi ile Neza Sigorta'da! Hemen Araç Sigorta Hesaplama ile Teklif Alın, En İyi Şirketlerin, En İyi Tekliflerine hemen ulaşın.

Türkiye’deki 20 milyona yakın araç sahibinin yaptırmakla zorunlu olduğu trafik sigortası için 2016 fiyatları şekillenmeye başladı. Araç sigorta fiyatları 2016 ücretlerini belirleyecek faktörleri ise sizler için biraraya getirdik. Trafik sigortası hesaplama ile siz de en uygun fiyata poliçenizi yaptırabilirsiniz. Trafik sigortası, gerek kaza sonrasında karşı taraf ve üçüncü şahıslara sunduğu teminatlar, gerekse de yapılmaması halinde uygulanan yaptırımlar nedeniyle araç sahipleri için çok büyük bir önem taşıyor.

Trafik Sigortası 2016 Fiyatları Ne Kadar?
Ancak geçen yılın sonlarına doğru artışa geçen poliçe fiyatları, sürücüleri zorunlu trafik sigortası fiyatları 2016 hakkında şimdiden düşündürmeye başladı.

2016 trafik sigortası fiyatları için ne kadar olacağı konusunda bir tahminde bulunmak ise şimdilik erken. Ancak zorunlu trafik sigortası hesaplama ile şirketlerin tekliflerini görebilir, sizin için en uygun poliçeyi seçebilirsiniz.

Birçok sigorta uzmanına göre ise 2016 yılında poliçe ücretlerinde geçen yıl olduğu gibi önemli bir artış yaşanabilir.

Özellikle son 10 yılda trafik sigortası ürünlerinde yaşanan milyarlarca TL’lik teknik zarar, sigorta şirketlerinin öz sermayelerini bile etkilemeye başlarken, şirketlerin diğer branşlardan sağladıkları gelirler bile bu zararı karşılayamaz duruma geldi.

Trafik Sigortası Hesaplama ile 2016’da En Uygun Fiyatı Yakalayın
Sürücülerin son dönemde görülen zamlardan dolayı oldukça şikayetçi oldukları trafik sigortası için daha uygun fiyat yakalamanın ise basit bir yöntemi bulunuyor.

Trafik sigortası hesaplama ile 2016 yılında aracınızın poliçesini en iyi fiyat garantisi ile yaptırabilirsiniz.

Türkiye’nin online sigortacılıktaki ilk ve lider kuruluşu Neza Sigorta’nin bugüne kadar 500 bin'in üzerinde müşterisine sunduğu sigorta karşılaştırma hizmeti ile dakikalar içerisinde 20’ye sigorta şirketinin size verdikleri teklifleri görebilir, böylece araç sigorta hesaplama 2016 ile poliçenizi en uygun fiyata yaptırabilirsiniz.
Online olarak veya 0212 505 55 36 numaralı Sigorta Destek Hattı'nı arayarak 2016 trafik sigortası teklifi alın.
Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin araba sigortası 2016 tekliflerini görün.
Poliçenizi %25'e varan fiyat avantajıyla yaptırın.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları 2016’da En İyi Fiyat Garantisi ile Neza Sigorta'da!
Trafik sigortası poliçelerinde son üç senedir uygulanan serbest tarife sistemi ile artık sigortalılar, trafik poliçeleri için sabit bir ücret ödemek yerine, farklı şirketlerin uyguladıkları fiyat politikalarını araştırarak kendileri için en avantajlı poliçeyi seçebiliyorlar. Bu nedenle araba sigorta fiyatları 2016’da ufak bir araştırmayla çok daha uygun seviyelere çekilebilir.
Neza Sigorta, müşterilerine sunduğu avantajlı tekliflerin haricinde, poliçe alımın ardından da müşterilerinin yanında durmaya devam ediyor.

2016 Trafik Sigortası İçin Hemen Teklif Alın
Siz de 2016’da zorunlu trafik sigortası poliçeniz için Neza Sigorta’dan teklif alın, sadece 3 dk’da 20’ye yakın sigorta şirketinin fiyatları ile karşılaştırma yaparak, en uygun poliçeye sahip olmanın keyfini çıkartın. Hemen online olarak trafik sigortası teklifi alın veya 0212 505 55 36 numaralı Sigorta Destek Hattı’nı arayın.

Trafik Sigortası için Çok Önemli Gelişme
Trafik sigortası fiyatları nedeniyle bir hayli şikayetçi olan araç sahipleri için müjdeli haberse geçtiğimiz günlerde geldi. Trafik sigortası primlerinin düşürülmesi için harekete geçen yetkililer ilk olarak, primlerdeki artışta çok önemli bir etkisi olduğu düşünülen, trafik sigortası genel şartlarında yeniden düzenlemeye gitme kararı aldı. Alınan karar gereğince sigorta şirketleri artık ölümlü veya bedeni hasarlar nedeniyle mahkeme kararıyla yapmak zorunda kaldıkları tazminatları, ağır kusurlu sürücüden iadesini isteyebilecek. Bu durum büyük tartışmalara neden olsa da, özellikle sigorta şirketleri alınan karardan memnun. Şirket yetkililerinin açıklamasına göre, artık risk fiyatlandırılması daha sağlıklı yapılabilecek, şirketler beklenmedik tazminat ödemeleriyle karşı karşıya kalmayacakları için prim ücretleri de makul seviyelerde olacak.
Söz konusu tartışmalı kararın ardındansa araç sahipleri 2016 trafik sigortası hesaplamalarında prim ücretlerinde düşüş bekliyor, ancak fiyatlarda henüz beklenen seviyelere ulaşılmış değil. Geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2016 zorunlu trafik sigortası fiyatlarının düşmesi için atacakları bir diğer adımınsa, yaklaşık 5 yıl önce Yargıtay kararıyla kaldırılan kusur indirimi uygulamasını yeniden devreye sokmak olduğunu söyledi. Söz konusu uygulamanın yürürlüğe girmesi için önümüzdeki haftalarda önce Bakanlar Kurulu'na, sonrasında ise TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Trafik Sigortasında Fiyatların Düşmesini Beklemek Yanlış
Trafik sigortası fiyatlarının 2016 yılında ucuzyayıp ucuzlamayacağı yönünde bir beklenetinin yanlış olduğunu vurgulayan TSB Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu ise geçen yıla oranla trafik sigortası yaptıranların oranında önemli bir düşüş yaşandığını belirterek, özellikle medyadaki "trafik sigortası ucuzlayacak" konulu haberlerin, araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortalarını yaptırmayarak, beklenti içerisine girmelerine neden olduğunu ifade etti. Bu beklentinin yanlış olduğunu vurgulayan Eroğlu, 2016 yılında trafik branşındaki mevcut zarar tablosuyla anlamlı bir indirimin gelmesinin zor olduğuna dikkat çekerek, araç sahiplerine trafik sigortalarını zamanı geçmeden yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.
2016'da en fazla tartışılan konuların başında gelen trafik sigortası fiyatları ile ilgili geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı trafik sigortası ve kasko poliçelerinin birleştirilerek oluşturulacak yeni bir sigorta ürününün çalışmalarının devam ettiği yönündeki açıklamalar ise, yine bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Mehmet Şimşek'in bu açıklamadan yaklaşık 3 hafta önce yaptığı kasko ve trafik sigortalarının birleştirilmesi gibi çalışma yok sözlerinin ardından, Binali Yıldırım'ın ise tam tersi bir demeçte bulunması kafaları iyice karıştırdı. Bir kısım böylesi bir uygulamada zorunlu trafik sigortası fiyatlarında düşüş yaşanacağını düşünürken, diğer bir kısım tam aksine fiyatların daha da artacağından endişeli.

Trafik Sigortası Hesaplama Sürecinde Problem Var
Konuyla ilgili düşüncelelerini paylaşan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, böylesi bir uygulamanın şirketler ve vatandaşa kolaylık dışında başka bir getirisinin olmayacağını vurgulayarak, poliçe yaptıranların sayısında da düşüşe neden olacağı konusunda kaygılarını dile getirdi. Gülen, trafik sigortası hesaplamalarında fiyatların daha düşük çıkması için öncelikli olarak ölümlü ve yaralanmalı maddi kazalardaki tazminat bedellerinin hesaplanma sürecinde bir standart getirilmesi gerektiğini belirtti.
Sigorta şirketlerinin manevi tazminat ödemelerine standart getirilmesi yönündeki isteklerinin ise son aşamada Hazine Müsteşarlığı tarafından kabul görmediği belirtiliyor. Hazine, söz konusu uygulamada yapılacak bir değişikliğin hukuken aykırı olacağı yönünde görüş bildirirken, prim fiyatlarının düşürülmesi için kusurlu sürücünün, tazminat ödemesinin kazadaki kusur oranı kadarını ödemesi ve trafik sigortası fiyatlarına sabit ücret getirilmesi gibi formüller tartışılıyor. Bazı basın - yayın organlarında çıkan haberlere göre ise trafik sigortasında tek fiyat seçeneği gibi, illere göre belirlenecek trafik sigortası primi de gündemde. Ayrıca tıpkı tarım sigortalarında olduğu gibi trafik sigortası primlerinin devlet bünyesinde oluşturulacak bir fonda toplanarak, hasar ödemelerinin devlet tarafından yapılması gibi yeni bir alternatif de gündemde olacak. Böylesi bir senaryoda sigorta şirketleri ise sadece bu poliçelerin satışında aracı konumunda bulunacak.

2016 Zorunlu Trafik Sigortası için Harekete Geçildi
2016 zorunlu trafik sigortası fiyatları ile ilgili bu tartışmalar devam ederken, Nisan 2016’da prim fiyatlarını doğrudan etkileyecek gelişmeler yaşandı. TBMM’deki bir soru önergesi üzerine cevap veren Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, trafik sigortası ve kaskoyu birleştirerek zorunlu hale getirmek gibi bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Şimşek, böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi halinde prim fiyatlarının düşmeyeceğini, hatta iki sigorta branşının da farklı teminatlar sunuyor olması nedeniyle daha da artmasına neden olabileceğini ifade etti. Zorunlu trafik sigortası ve kaskonun tek bir ürün olarak satışının yapılmasında yasal bir engelin olmadığının da altını çizen Şimşek, bazı sigorta şirketlerinin zaten iki branşı tek bir ürün halinde satabildiklerini söyledi. Araç sigortası hesaplamalarının 2016 yılındaki yükselişinin, sigortasızlık oranının arttırmasına neden olarak çok büyük problemlere sebebiyet verebileceğini söyleyen Şimşek, hedeflerinin en kısa sürede prim fiyatlarını aşağıya çekmek olduğunu belirtti.
Araba sigortası fiyatlarındaki 2016 yılında yaşanan yükselişe dur demek için gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda belirlenen iki değişikşik ise, geçtiğimiz günlerde torba yasa ile birlikte mecliste kabul edildi. Trafik sigortası genel şartları çerçevesinde yapılan değişiklikle birlikte özellikle primlerin artışında çok önemli bir etkisi olduğu belirtilen manevi tazminat ödemelerinde bundan böyle sigorta şirketleri, kusurlu sürücünün neden olduğu tazminat ödemerlini belli oranlarda yapmayacak. Yeni genel şartlara göre ağır kusurlu olarak trafik kazasına neden olan sürücünün neden olduğu tazminat ödemelerindeki yeni yol haritası şöyle olacak; Örneğin %60 ağır kusurlu olarak kazaya sebebiyet veren sürücünün ortaya çıkardığı tazminat miktarının %60’ından sürücü, geriye kalan %40’ından ise sigorta şirketi sorumlu olacak.

Zorunlu Trafik Sigortası Düzenlemesi Yasalaştı
Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında iyileştirme sağlanması için yapılması planlanan düzenlemeler 15 Nisan 2016'da torba yasa ile birlikte TBMM'de kabul edilerek, resmen yasalaştı. Yapılan düzenlemede özellikle manevi tazminatlar genelinde köklü değişiklikler bulunuyor. Sigorta şirketlerinin geçen yıldan bu yana karşılaştıkları zarar bilançosuna yönelik en önemli sebeplerin başında gösterdikleri manevi tazminat ödemelerinde artık sigortalının kendi kusurundan dolayı meydana gelen zararlar, teminat kapsamı dışında kalacak. Yapılan düzenleme ile ayrıca sigorta uyuşmazlıklarının daha hızlı çözüme kavuşturulması için de oldukça önemli bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile sigortalı, sigorta şirketi ile yaşadığı anlaşmazlığın çözümü için öncelikle sigorta şirketine başvuracak. Sigorta şirketinin, sigortalıya 15 gün içerisinde cevap vermemesi veya olumsuz bir cevap vermesi halinde tahkim ya da mahkemeye başvuru yapılabilecek. Yeni düzenlenmelerin 2016 trafik sigortası fiyatları genelinde nasıl bir etki oluşturacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

2016'da Trafik Sigortası için Olumlu Gelişmeler Yaşanabilir
Trafik sigortası genel şartlarında yapılan son değişikliğin ardından açıklamalarda bulunan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken ise, söz konusu değişikliklerin ardından ekstra bir gelişme olmadığı takdirde fiyatlarda dikkate değer bir iyileştirme olacağını belirtirken, araç sahiplerine ise bu konuda sabırlı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Serbest piyasa koşullarında hızlı bir fiyat indiriminin mümkün olmadığının altını çizen Ülken, yapılan yasa değişikliğinin etkilerinin önümüzdeki günlerde görüleceğini söyledi.
2016 araç sigorta fiyatları genelinde yaşanan yükseliş sonrasında ortaya çıkan şikayeteri de anlayabildiklerini ifade eden Ülken, bu manzaranın oluşmasında sigorta şirketlerinin bir rolü olmadığını belirterek, sektörün zorunlu trafik sigortası branşından sürekli zarar ettiğini hatırlattı.

Trafik Sigortası Fiyatları 2016'da Düşecek mi?
Torba yasa ile meclisten geçerek kabul edilen yeni trafik sigortası düzenlemeleri sonrasında okuyucularına seslenen Hürriyet yazarı Noyan Doğan ise Ülken'in aksine 2016'da trafik sigortası fiyatlarında düşüş beklemenin yanlış olacağını belirtti. Yapılan düzenlemenin zorunlu trafik sigortası hesaplamalarında prim fiyatlarının düşmesini değil, daha da yükselmesininin önüne geçeceğini ifade eden Doğan, yeni yasa sonrasında sürücülerin sigorta şirketlerinden prim iadesi alma gibi bir durumun ise söz konusu olmadığını vurguladı. Sürücülerin poliçelerini iptal ettirerek yeniden yaptırmalarının da prim fiyatlarında düşüş sağlamayacağını söyleyen Doğan, yeni yasanın fiyatlarda düşüş sağlamayacağını, ancak yeni zamların önüne geçeceğini tekrarladı.
Bu arada TSB'nin açıkladığı 2015 sektör verileri ise 2016 araç sigortası fiyatları genelinde yaşanan büyük artışı büyük ölçüde açıklıyor. Geçen yılın sektör verilerine göre sigorta şirketleri, zorunlu trafik sigortasında son 10 yılın en büyük zararı ile karşılaştı. 2.1 milyar TL'ye ulaşan zarar sonucunda araba sigortaları fiyatlarında fahiş oranlarda zam yapılırken, torba yasa ile kabul edilen yeni düzenlemelerin, fiyatlarda ne gibi bir etkide bulunacağı merakla bekleniyor.
Araç Sigortasında Şehire Göre Tarife mi Gelecek?
Araç sigortası etrafında 2016’da yaşanan tartışmalar devam ederken, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan bir haber ise, söz konusu tartışmaları daha da alevlendireceğe benziyor. İddiaya göre Rekabet Kurumu’nun gözetimi altında bulunan 2016 araç sigortası fiyatları, ilerleyen günlerde de düşüş göstermezse, iki farklı yol izlenecek. Söz konusu haberlerde yer verilen iddiaya göre trafik sigortası fiyatlarında bir düşüş gerçekleşmediği takdirde, ya tavan fiyat uygulamasına gidilecek ya da şehre göre trafik sigortası hesaplama yöntemi devreye girecek. Ancak belirttiğimiz üzere bu haberler şimdilik iddia aşamasında.
Zorunlu trafik sigortası ile ilgili her gün yeni haberler ulusal medya kuruluşlarında yer almaya devam ediyor. Fiyatlardaki fahiş artışların ardından sigorta şirketlerinin 2016'da trafik sigortasından kar etmeye başladıklarını ifade eden yeni habere göre, bu tablo ilk aşamada sigorta poliçelerine %5 oranında indirim olarak yansıdı. Sigorta şirketlerinin kar yapmalarıyla beraber sektördeki paylarını arttırmak için indirimlerin devam edeceğinin bildirildiği habere göre, şimdilik söz konusu bu indirimler şirket bazında olsa da, zaman geçtikçe genele yayılacak.
Zorunlu trafik sigortası hesaplama ile ilgili 2016 yılındaki tüm gelişmeleri bu başlık altından güncellemeye devam edeceğiz.