Sigorta hizmet sürecinde “Acenteler ile çalışmak”

18 Milyon kişi yanılıyor olamaz,

“Satın alma dergisi Mayıs 2016 Girişimciler için kesintisiz hizmet Sigorta" sayısı için İSAD Başkanı Turusan Bağcı'nın yazısı

Türkiye Sigorta Şirketleri birliği İstatistiklerine göre Ülkemizde 2015 yılı sonu itibariyle 127.972.955 Poliçe teminat adedi bulunmaktadır. Toplam sigortalı sayısı ise 45.126.517 dir. Bir kişinin yaptırmış olduğu birden fazla sigorta poliçesi olduğu düşünülünce Ülkemizde yaklaşık 24.000.000 Sigortalı olduğunu söyleyebiliriz. ( Sadece 16.500.000 civarı Trafik sigortalı sayısı bulunmaktadır )

Sigorta Acenteleri ülkemizde yaklaşık 140 yıldır faaliyet göstermektedir. Toplam Sigorta prim üretimin %70 i Acenteler aracılığı ile yapılmaktadır.

Sigorta Acentelerinin birebir ulaştığı poliçe yaptığı bir omuz dokunma mesafesinde olduğu Sigortalı sayısı yaklaşık 18.000.000 adettir.

18 Milyon kişi Sigorta Acentesi ile düzenli olarak yıllardır çalışma arzu ve isteğinde yanılıyor olamaz.

Sigorta acentesi Sigorta Şirketi ile Sigortalısı arasında bir köprü vazifesi ile Sigortalının risk analizlerini yaparak İhtiyacını belirler ve sigorta şirketinin ürünlerinin tanıtımını pazarlamasını gerçekleştirir. Poliçe öncesi hazırlıkları yürüten, sözleşmenin uygulanmasını ve hasar tazminatının ödenmesine yardımcı olan, bu işi meslek edinmiş gerçek ya da tüzel kişiler sigorta acentesi olarak tanımlanır.

Dünyada ve ülkemizde sadece 4 meslek gurubu özel kanunlar ile kurulmuş ve yetkilendirilmiştir. Bunlar Doktorlar, Avukatlar, Mali Müşavirler ve Sigorta Acenteleridir.

Bir Sigorta Acentesi, Belirli bir eğitim şartı, tecrübe şartı ve sonrasında da özel bir sınav ile Sigorta Acentesi olunarak yetkilendirilmektedir.

Belirli şart, özellik ve nitelikleri taşımıyorlarsa acentelik yapamazlar. Sigorta Acenteleri özel Kanun ve yönetmeliklerle üst düzey nitelikli meslek sahibi kişiler olarak da nitelendirebiliriz.

Sigorta Acentası Hizmetleri

Yangından doğal bir afet olan depreme, arabanızın yolda başına gelebilecek olumsuzluklara; sağlıkla ilgili konulardan can kaybıyla sonuçlanabilecek kazalara; kadar hayatta karşılaşabileceğimiz birçok aksilik, kaza ve tatsız durum mevcut. İnsan bütün bunlara kafa yorarak hayatın renkli ve olumlu yanlarını kaçırmamalı. Ne var ki bu tür durumlara karşı tedbir alarak kendisini ve ailesini güvence altına almayı da ihmal etmemeli! Bütün bu olumsuzluklara karşı sizi, ailenizi ve değerlerinizi düşünerek tasarlanmış Sigorta ürünleriyle hizmet veren sigorta acenteleri; sigorta şirketlerinin ürünlerinin tanıtım ve pazarlaması ile görevli olup, o şirketin hizmetlerini sizlere ulaştırır. Hayatta karşılaşılan olumsuz durumlara karşı sizi ve ailenizi koruyan Sigorta Acentası ihtiyacınız olan her türlü Sigorta ürünleriyle size hayatın her alanında tedbir almayı mümkün kılar. Bir anlamda önemli bir kötü gün dostu olduğunu da söyleyebiliriz.

Sizlerin ve Şirketinizin özel hizmet ile değerlerinizi aktif biçimde korumak ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen Acenteler; “müşterilerle ilişkili ve her an erişilebilir sigorta çözümleri sunma alanında ilk seçenek olmak” olarak tanımladığımız eğitimli, teknik donanımlı ve yetkin niteliklere sahip , sizlere uygun sigorta ürününü seçmenizde yardım edecek ve sigorta poliçenizi hazırlayacaktır.

Turusan Bağcı